IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
08:38 | 12 април 2015
Обновен: 09:34 | 20 април 2024

Двама от задържаните митничари пуснали 52 камиона преди години

Всички арестувани остават в ареста

По материала работи: Лиляна Трънкова
Двама от задържаните митничари пуснали 52 камиона преди години

Пловдивският окръжен съд остави в ареста шестимата задържани по аферата с разплитането на контрабандните канали през свиленградската митница, предаде кореспондентът на bTV в региона. Оказва се, двама са разследвани и по прекратено през 2014 година досъдебно производство за преминаването на 52 контрабандни ТИР-а в края на 2009 година Трима от тях са митничари, един е граничен полицай, а други двама са служители на спедиторска фирма. В ареста остава и Красимир Добрев - началник на първа оперативна група на гранично-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Преди седмица митничарят беше освободен поради липса на доказателства за съпричастност към вменяваните му престъпленията. Вчера обаче се оказа, че срещу Красимир Добрев е повдигнато допълнително обвинение, което включва периода 16-22 март 2015 година, когато той е бил началник на нощна смяна на свиленградската митница.

Красимир Добрев и граничният полицай Янчо Георгиев в момента са разследвани и по прекратено през 2014 година досъдебно производство за преминаването на 52 контрабандни ТИР-а в края на 2009 година. Според обвинението тогава двамата са били на смяна в митническия пункт Капитан Андреево.

 

Коментари

Новини Варна