IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
11:33 | 11 декември 2020
Обновен: 11:35 | 19 април 2024

Задържаха под стража 27-годишен варненец за дилърство на кокаин

Определението на съда подлежи на въззивен контрол

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража 27-годишен варненец за дилърство на кокаин

Окръжна прокуратура Варна привлече в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 354а ал.1 от НК, за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество, 27-годишния Р. А.

На 09.12.2020 г. той бил арестуван от полицията с девет дози с общо тегло 2.681 грама кокаин.

През 2018 г. Р. А. е бил санкциониран от РС Варна по реда на чл. 78а от НК отново за държане на високорисково наркотично вещество.

Това обстоятелство, сочещо на непостигане основната цел на наказанието – да превъзпита извършителя към правомерно поведение, е дало основание на наблюдаващия прокурор да поиска задържането му под стража по настоящото досъдебно производство с аргумент, че съществува реална опасност на свобода, Р. А. да извърши престъпление.

 Съдът е възприел становището на прокуратурата и е определил най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на него.

 Определението на съда подлежи на въззивен контрол.

 Деянието на обвиняемия А. е наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

 Разследването по делото продължава.

Коментари

Новини Варна