IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:30 | 17 декември 2020
Обновен: 20:14 | 23 април 2024

2,5 год. затвор за мъж, убил бившия си зет в спор за обеци

Присъдата ще бъде търпяна при първоначален строг режим

По материала работи: Слав Велев
2,5 год. затвор за мъж, убил бившия си зет в спор за обеци

Днес, 17.12.2020 г., бе разгледано делото срещу М. П., на 57 години, причинил смъртта на бившия си зет, съобщават от Окръжната прокуратура във Варна.

Припомняме, че на 06.19.2018 г. пострадалият посетил бившия си тъст с искане да му бъдат върнати обеци, които бил подарил на дъщеря му или да му бъде възстановена паричната им равностойност.

Обвиняемият отрекъл да му дължи каквото и да е и поискал да отнесат спора си в полицията. Обърнал му гръб и бил нападнат с удари в главата.

Успял да извади сгъваем нож, който държал в джоба на джинсите си и започнал да се отбранява. Пострадалият го бил хванал здраво през кръста и го дърпал, а обвиняемият му нанесъл няколко удара с ножа по ръцете. След като се отскубнал от захвата му, го пробол в областта на сърцето.

Пострадалият напуснал дома на обвиняемия и с автомобила си се отправил към болницата в Дългопол. Там излязъл от колата си, но успял да стигне само до входната врата, където паднал в безпомощно състояние.

Лекарите не успели да спасят живота му, въпреки проведените на място реанимационни мероприятия.

Обвиняемият разбрал за случилото се от свой познат, съобщил за инцидента на дъщеря си по телефона и отишъл да се предаде в полицията.

Съдът призна за виновен М. П. в извършването на престъпление по чл. 119 вр. чл. 115 от НК, за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Окръжна прокуратура Варна няма да протестира присъдата, тъй като я счита за справедлива и законосъобразна.

Коментари

Новини Варна