IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
08:40 | 18 декември 2020
Обновен: 04:48 | 5 май 2024

Купони, дрога, девойки… гуляй без край за Митко – варненският килър

Преди две години обаче животът му се преобръща

По материала работи: Ставри Таргов
Купони, дрога, девойки… гуляй без край за Митко – варненският килър

Наркотици, купони и момичета. Един безкраен гуляй представлявал животът на 40-годишния Димитър Големанов, който миналата седмица в апартамент във Варна застреля бившата си приятелка Диляна и кипъреца Николаос, а след това се самоуби.

Преди да срещне 23-годишната девойка и да се влюби лудо в нея, мъжът обикалял заведенията, където пиел до сутринта. Паралелно с това имал няколко фирми, които му носели добри печалби, за да поддържа това темпо и начин на живот.

Преди две години обаче животът му се преобръща. Запознава се съвсем случайно с Диляна Ташева. Казват, че това било любов от пръв поглед, и малко след това вече живеят заедно.

Нито един от двамата не обръща внимание на разликата от 17 години във възрастта. Връзката им върви съвсем спокойно до момента, в който мъжът вече е напълно обсебен от момичето.

Започва да я ревнува и да страда от манията, че тя му изневерява. Според негови познати той се дразнел дори от погледите на другите, а тя често флиртувала с различни мъже дори пред очите му.

Това бил и поводът за първия сериозен скандал между двамата. Страстите обаче бързо били потушени и двамата се сдобрили. Известно време имало затишие в отношенията им, след което Димитър отново я обвинил, че му изневерява.

Последвали няколко раздели и събирания. По време на едно от тях той дори предложил брак на половинката си, но тя отказала. Пред приятелите си мъжът казвал, че не спира да мисли за нея, дори я сънувал.

Искал Диляна да не обсебва ума му, но това било "по-силно от него". Когато тя не била наблизо, той постоянно се питал къде е и какво прави в момента.

Момичето също не успявало да го напусне окончателно. Всеки път, когато тя му казвала, че се разделят завинаги, му се обаждала отново.

Така станало и преди около месец, когато за пореден път девойката заявила, че е време да сложат край. Изнесла си нещата от дома му, но след няколко дни отново започнали да се търсят. Димитър изпаднал в тежка депресия.

Във фаталния ден Диляна и 41-годишният кипърец с шведски паспорт Николаос решили да си спретнат купон. Според разследването двамата нямали връзка.

Николаос бил приятел на Димитър и дори точно той го запознал с Ташева. Така с напредването на нощта и голямото количество изпит алкохол момичето решило да подразни бившия си.

Започнало да му пише провокативни съобщения. Изнервен от това и разочарован от поведението й, той грабнал едно от оръжията си и отишъл в съседната кооперация, където били двамата купонджии. Последвали изстрели. Полицията открила безжизнените тела на Диляна, Николаос и Димитър. Установили, че става дума за двойно убийство, и последвало самоубийство.

За характера на Големанов, неговата слабост към наркотиците и отношенията му с Диляна пред "168 часа" проговори една от близките приятелки на двойката.

Запазваме в тайна нейната самоличност, тъй като жената пожела да остане анонимна.

- Здравейте, от колко години познавате Димитър Големанов?

- Познавам Митко от 14 години. Срещнахме се случайно, а впоследствие станахме близки приятели. Тогава той беше силно влюбен в жената, от която вече има дъщеря.

Мечтата му беше да се ожени за нея, да създадат семейство и да развие свой бизнес. Успя да постигне всичко. Плановете му се изпълняваха последователно. Всичко вървеше добре, но до един момент. След това се раздели с половинката си.

- Каква беше причината за тази раздяла?

- Причината беше промяната в неговото поведение. Това започна преди около 8 години. Тогава залитна по наркотиците. Нямаше конкретен повод, който да го тласне към дрогата, просто реши да опита и му хареса.

Впоследствие се пристрасти. Аз лично знам, че беше закачен към пикото. Когато започна да се друса всеки ден, жена му си взе детето и го напусна. Той въобще не отрази този момент, защото наркотиците вече го бяха направили прекалено апатичен. Не му пукаше за нищо.

Отдаде се на тях, на нощните излизания, на момичетата. След това започнаха да го викат често в Москва. Беше наемен войник на мисия в бившите руски републики и в азиатски държави.

Не знам какво се е случвало там. Беше някъде през 2014-2015 г. Мога да кажа, че при последното си връщане вече съвсем се беше обезчовечил. Всички го забелязаха.

- Как влияеше наркотикът на Димитър? Направи ли го по-агресивен или изнервен?

- В началото не съм забелязала да е бил нервен. Пред мен не е проявявал физическа агресия. Ако обаче някой си го беше заслужил, веднага обръщаше монетата. Аз например си спомням, че Митко даваше на много хора пари, когато изпаднат в нужда и поискат от него. Тъй като беше стабилен финансово, винаги го търсеха.

Случеше ли се някой от тях да се покрие и да не иска да му ги върне, той отправяше много сериозни заплахи. Ставала съм свидетел само на една проява на агресия от негова страна.

Преди 12 години, когато ми спаси живота. Бях нападната от друг човек. Не искам да се връщам към този спомен. Тогава Митко се намеси.

Удари го, защото нямаше избор. Мога да кажа, че така както е отнел живота на Диляна и всички го сочат с пръст, наричайки го изверг, така мен ме спаси.

- Прекалено дълго ли е вземал наркотици? Те не даваха ли някакво отражение?

- В един момент започнаха да дават, да. Просто нямаше как. Аз тъкмо се бях върнала в България, тъй като известно време живеех при моя приятел в чужбина. Когато се прибрах у нас, той вече се беше запознал с Диляна.

Тогава видях с очите си, че Митко със сигурност вече има проблем и му трябва специална помощ. Тогава той само пушеше пико на фолио и говореше много бързо. Имаше много забързани маниери.

Спомням си, че веднъж, когато се видяхме, аз забелязах крака му, който беше много посинял. Казах му да отиде на лекар. Докторът установи, че му е пукнат, а той дори не беше усетил. Осъзнах, че нещата са много сериозни.

През цялото това време допреди дни, когато се случиха убийствата, той нито веднъж не опита да спре с дрогата. Не искаше просто, беше се вманиачил.

Разполагаше и с пари, за да си го позволи. Не беше от тези, които стигат до крайности, за да си вземат дозата, разказва "24 часа".

Коментари

ллили ( преди 3 години )
Е, Каракачанов изгуби един елитен солдат!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна