IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
09:36 | 13 април 2015
Обновен: 21:52 | 28 март 2024

Война между два копанарски клана окървави Великден

Един е застрелян в главата, двама са в болница след мелето

По материала работи: Лиляна Трънкова
Война между два копанарски клана окървави Великден

Война между два копанарски рода избухна навръх Великден във варненското село Чернево. По време на празника между румънските цигани-християни, избухнала разпра, която завърши с труп и двама тежко ранени от пистолет и бухалка. Простреляният фатално е улучен в главата, а брат му е с натрошен череп от удари с бухалка, съобщава "24 часа"."Състоянието на пациента е критично, влизам да го оперирам", съобщи проф. д-р Светослав Калевски, шеф на Клиниката по неврохиругия във варненската болница "Св. Анна". Още един е прострелян право в гърдите и той също беше опериран снощи в полунощ. В групата ранени, които бяха докарани в болницата, имаше още трима души, но те бяха освободени за домашно лечение. Ще се отбраняваме, заявиха решително те преди да отпътуват за Чернево.

По масивните златни сиднжири и златни зъби на пострадалите стана ясно, че битката е заради бизнесинреси. Копанарите във Варненско са известни с баснословните си богатства. Сред тях са бургуджиите от Дългопол, които продаваха на държавните предприятия бургии, сапани и лагери, като носеха куфарчета с пари на директорите им. След приватизацията на Костов обаче, фамилиите изпаднаха в тежка икономическа криза и само някои от тях успяха да инвестират в нови бизнеси. Копанарите са състредоточени още в близките до Варна Игнатиево и Тръстиково.

Коментари

Новини Варна