IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:22 | 14 април 2015
Обновен: 09:28 | 20 април 2024

Пиян без книжка потроши паркирани коли

Почерпена леля рани двама пред заведение

По материала работи: Златина Добрева
Пиян без книжка потроши паркирани коли

Мъртвопиян 35-годишен варненец потроши две паркирани коли с пежото на свой приятел, въпреки че никога през живота си не е имал шофьорска книжка. Екшънът се разиграл в последния от почивните дни насред центъра на „Аспарухово“. Младият мъж се подкарал с приятели още по обяд и след солидно количество концентрат решил, че ще се прибере с кола. Около 20 часа вечерта подкарал пежото на познатия си, но изтървал контрола над него и блъснал мазда и ауди, паркирани на улицата. Пристигналият намясто полицейски патрул тествал шофьора за алкохол. Дрегерът спрял на сериозните 2,56 промила, което според лекарите е равно на около литър концентрат.
61-годишна пияна дама доказа, че се е еманципирала напълно, и също направи двоен удар с паркирани коли в центъра на Девня. Възрастната жена се запила още по-рано и доста по-сериозно от колегата си. Това установила полицейска проверка, извършена едва в 11,30 часа по обяд пред заведение в града. Тестът с дрегер отчел сериозните за възрастта й 2,8 промила алкохол в издишания въздух. Малко преди появата на органите на реда дамата изтървала контрола над опела си и блъснала последователно опел астра и опел фронтера, паркирани пред заведението. При сблъсъка с астрата колата се отместила и ударила 48-годишния й собственик, който бил на тротоара до нея. Той се разминал с контузия на едната ръка. 37-годишната му приятелка обаче била във возилото и е откарана в болница с контузии на врата и главата.
8-годишно момиче е в болница с контузии на главата и таза, след като беше пометено на бул. „Република“ от 39-годишен шофьор на ситроен. Срещу мъжа е образувано досъдебно производство. Опасност за живота на детето няма.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна