IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:38 | 14 април 2015
Обновен: 09:23 | 20 април 2024

Само един в ареста след мелето в Чернево

Пистолетът, с който е стреляно по двамата братя роми, е открит заровен в двора на задържания

По материала работи: Златина Добрева
Само един в ареста след мелето в Чернево

Варненската окръжна прокуратура остави в ареста само един от четиримата задържани след кървавото ромско меле във варненското село Чернево. „Утре ще внесем искане в съда за постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за задържания. Засега той е единственият, срещу когото има образувано досъдебно производство“, каза за „Черно море“ и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. Стана ясно, че пистолетът, с който е стреляно по двамата братя, е открит заровен в двора на арестанта.
Работното обвинение срещу задържания Костадин Иванов е за убийство. Според държавното обвинение именно той е застрелял 26-годишния Станчо Георгиев. Брат му и още един техен роднина пък бяха тежко ранени в масовото сбиване, но лекарите успяха да ги стабилизират след тежки операции.
По случая са разпитани множество свидетели. Според техните думи убийството е било предшествано от скандал между извършителя и семейството на жертвата. Знае се, че двете копанарски фамилии са от най-богатите в селото. Основната версия за кървавата драма е, че в дъното на всичко стои жена, но разследващите работят и по версията за неуредени финансови отношения между ромските фамилии.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна