IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:15 | 12 януари 2021
Обновен: 17:47 | 26 март 2024

Задържаха под стража двама за кражба на проводници във Варна

Престъплението е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража двама за кражба на проводници във Варна

Дежурен състав при Районен съд – Варна, взе днес мерки за неотклонение спрямо двама души. Съдът уважи внесено искане на Районната прокуратура за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на двама мъже, на 43 г. и на 41 г. възраст, привлечени като обвиняеми за извършена в съучастие кражба на чужди вещи – проводници и части, от владението на Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“. 

Деянието е извършено чрез използване на техническо средство – метални клещи.

Според Наказателния кодекс престъплението, в което двамата са обвинени, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“. По отношение на двамата деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският районен съд прие, че съществува обосновано предположение двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени.

Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат престъпление и им определи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

 

Коментари

Новини Варна