IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:00 | 15 януари 2021
Обновен: 23:04 | 24 април 2024

Водач, счупил крака на пешеходка във Варна, получи условна присъда

Взеха му и книжката за срок от 1 година

По материала работи: Ставри Таргов
Водач, счупил крака на пешеходка във Варна, получи условна присъда

 51-годишен водач беше признат за виновен в това, че на 12 май 2020 год. при управление на лек автомобил по бул. „Осми приморски полк“ във Варна, нарушил правилата за движение по пътищата, като при приближаване към пешеходна пътека, обозначена с напречна пътна маркировка, не пропуснал стъпила на пътеката жена.

По този начин, като не намалил скоростта и не спрял, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на пешеходката, изразяваща се в счупване на крак .
       

Подсъдимият е правоспособен водач с чисто съдебно минало. Деянието е извършено по непредпазливост. Районен съд – Варна, го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“ от Наказателния кодекс, като му наложи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година. Направените разноски по делото също се възлагат в тежест на подсъдимия.
        

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

 

Коментари

Новини Варна