IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
08:34 | 15 април 2015
Обновен: 19:37 | 25 февруари 2024

2 години затвор за пиян шофьор

Премазал мъж на пешеходна пътека

По материала работи: Златина Добрева
2 години затвор за пиян шофьор

2 години и 8 месеца затвор и 3 години и 8 месеца без книжка е наказанието, което Варненският окръжен съд наложи на Даниел Иванов, причинил по непредпазливост и след редица нарушения смъртта на 52-годишен пешеходец. 34-годишният варненец се възползва от привилегията на съкратеното съдебно следствие, призна вината и фактите, посочени в обвинителния акт. Първата съдебна инстанция му определи наказание 4 години лишаване от свобода, което редуцира с 1/3 до 2 години и 8 месеца при първоначален общ затворнически режим.
Ефективната присъда за пияния шофьор, убил пешеходец на маркирана пешеходна пътека, идва след по-малко от 4 месеца от пътно-транспортното произшествие. На 20 декември миналата година след 3 бири по 500 г и 2,7 промила алкохол в кръвта Даниел се прибирал с автомобила си към дома. По бул. "Сливница" в посока бул. "Република", въпреки пътния знак, който обозначавал пешеходна пътека и ограничавал до 30 км/ч. скоростта за движение, той връхлетял с 50 км/ч. върху пресичащия на пешеходна пътека Георги Добрев. От удара тялото на пострадалия било "качено" на предния капак на колата, разбило стъклото на автомобила и било изхвърлено на пътя. Водачът не спрял намясто. Отдалечил се от катастрофата и преустановил движението на голямо разстояние от инцидента. Таксиметров шофьор, който го последвал, извикал Пътна полиция и “Бърза помощ”. Лекарите констатирали смъртта на пешеходеца, който загинал мигновено след разкъсване на аортата и сърцето, следствие от съчетана травма на главата и тялото.
Даниел Иванов, който има в биографията си налагани административни наказания „глоба“ и отнемане на шофьорската книжка за други пътнотранспортни произшествия, ще заплати близо 5000 лева разноски по делото и възнаграждението на адвоката на близките на загиналия пешеходец.

Коментари

Новини Варна