IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
08:45 | 20 януари 2021
Обновен: 09:51 | 29 март 2024

Дрогиран шофьор извади пистолет в "Евксиноград"

Заплашил младежи, карали зад него

По материала работи: Ставри Таргов
Дрогиран шофьор извади пистолет в "Евксиноград"

На улица във вилната зона „Евксиноград” шофьор извади пистолет и заплаши две момчета, които шофирали зад него. Видеорегистраторът на автомобила е заснел ситуацията.

На кадрите се вижда как мъж спира колата си, излиза и размахва пистолет. За случая сигнализира бащата на един от младежите.

„Бяхме спрели до магазина. Моят приятел слезе да вземе неща за вкъщи. Извършителят мина покрай нас. Казал е, че щял да ме блъсне.

След това мина покрай мен и подаде сигнал с клаксон. Продължи по улицата и не го видяхме повече, поне така си мислехме”, разказа единият от потърпевшите.

„Приятелят ми се качи в колата и продължихме. В един момент видяхме, че той ни е причакал, наби спирачки и излезе от колата”, каза още той.

„Аз също излязох от колата. Моят приятел също тръгна да излиза. Тогава мъжът извади пистолет и започна да ме заплашва”, допълва другият потърпевш.

Младежите са категорични, че провокация то тяхна страна не е имало.

За броени часове служители на Областната дирекция на МВР във Варна установиха и задържаха мъж, участвал в конфликтна ситуация на пътя и извършил хулигански действия спрямо друг водач.

При спор на пътя за отнето предимство 26-годишен мъж от Варна, водач на "Фолксваген", добре известен на органите на реда, опитва саморазправа с водача на другото превозно средство, участвало в конфликтната ситуация.

Същият вади въздушен пистолет и отправя заплахи към своя опонент, след което се оттегля в неизвестна посока. До физически сблъсък не се е стигнало.

След предприемане на незабавни действия по установяване на участниците в конфликтната ситуация, за броени часове, служители на ОД на МВР - Варна, успяват да издирят 26-годишният мъж, извършил хулиганските действия, като същият е задържан по време на управление на "Фолксваген" след употреба на наркотични вещества.

Има образувани две досъдебни производства - за проявеното хулиганство и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Работата по случаите продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

Още по темата гледайте във видеото на "Нова".

Коментари

Новини Варна