IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
21:58 | 15 април 2015
Обновен: 21:52 | 28 март 2024

Прокуратурата иска постоянен арест за Ченалова

Трябва да се докаже, че има опасност да се укрие

По материала работи: Лиляна Трънкова
Прокуратурата иска постоянен арест за Ченалова

Прокуратурата ще настоява задържаната съдия Румяна Ченалова да остане за постоянно зад решетките, съобщава „Труд”. Ченалова бе обявена за издирване във вторник, след като неколкократно тя и брат й Станимир Ченалов, който е неин адвокат, не се явявали при следовател, за да й бъде повдигнато обвинение. Както БЛИЦ съобщи, по-късно същия ден Ченалова се явила в сградата на ДАНС и била арестувана.

Въпреки че от прокуратурата подчертаха, че ще съобщят обвиненията й, след като бъдат повдигнати, това така и не се случи. Мълчание запази и адвокат Ченалов. „Следствена тайна са”, каза той.

В петък прокуратурата ще внесе искане в Софийския градски съд (СГС), където Ченалова работи, да й бъде наложен постоянен арест. За да остане зад решетките, трябва да са налице поне две от трите предпоставки по закон – има доказателства, че е извършила престъпленията, за които е обвинена, на свобода може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Коментари

Новини Варна