IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
12:15 | 27 януари 2021
Обновен: 23:32 | 25 март 2024

При спецоперация във Варненско задържаха обявен за общодържавно издирване

Спипаха и четирима, крали ток

По материала работи: Ставри Таргов
При спецоперация във Варненско задържаха обявен за общодържавно издирване

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната  престъпност, проведена на 26.01.2021 г. под наблюдението на прокуратурата на територията на община Аврен – в селата Синдел и Дъбравино, служителите от ОД на МВР Варна провериха 398 лица и 253 МПС.

Установено е 1 лице, обявено за общодържавно издирване за установяване на адрес, задържани и профилактирани са 10 лица с криминални прояви.

Документирана е кражба на лозопръскачка, водоструйка и други вещи от частен дом в с. Бенковски, община Аврен. Установени са извършителите на деянието – двама мъже – на 36 и 30 г. от с. Бенковски, които са задържани за срок до 24 ч., част от вещите, предмет на кражбата, са намерени и приложени към заведената по случая преписка.

Извършени са 5 проверки по линия „Контрол на общоопасните средства“, при които не са констатирани нарушения. Съставени са 1 акт и 3 фиша по ЗДвП.

При съвместните проверки със служителите от ЕРП – Север, в с. Синдел са започнати 4 досъдебни производства за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.

При съвместните проверки с РДГ – Варна, са съставени 4 АУАН за установени нарушения по Закона за горите – 2 нарушения за установени 0,5 кубика дървен материал без документ за произход и 2 нарушения за установени 0,5 куб. метра дървен материал без контролна горска марка.

При съвместните проверки със служителите на ОДБХ – Варна, е съставен 1 АУАН за установено нарушение, съобщават от полицията.

 

Коментари

Новини Варна