IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
17:00 | 12 февруари 2021
Обновен: 20:10 | 8 април 2024

Тикнаха зад решетките крадлив софиянец

Аверът му остава под домашен арест

По материала работи: Ставри Таргов
Тикнаха зад решетките крадлив софиянец

Дежурен състав при Районен съд – Варна, взе днес мерки за неотклонение спрямо двама души. Съдът разгледа този следобед внесени искания от Районната прокуратура за вземане на мерки за неотклонение по отношение на двама мъже, на 45-годишна възраст от столицата, привлечени като обвиняеми за извършена в съучастие битова кражба. 

Деянието е извършено на 9 срещу 10 февруари тази година от частен дом чрез използване на техническо средство – метална щанга, с разрушаване на прегради за защита на имот и чрез използване на моторно превозно средство. От жилището на пострадалия собственик са отнети лаптоп, златни и сребърни накити, като и парична сума в лева и валута.

Според Наказателния кодекс престъплението, в което двамата са обвинени, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 1 до 10 години. 45-годишните мъже  имат криминални регистрации, единият от тях не пребивава на адреса си.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Районен съд - Варна, прие, че съществува обосновано предположение двете лица да са съпричастни към деянието, за което са привлечени като обвиняеми.

Предвид степента на обществена опасност, тежестта на престъплението и характеристичните данни на обвиняемите, съдебният състав определи различни мерки за неотклонение.

Съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка  „задържане под стража“ за единия от обвиняемите. По отношение на втория бе определена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото пред ВОС бе насрочено за 17.02.2021 г. от 13:00 часа.

 

Коментари

Новини Варна