IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:36 | 16 февруари 2021
Обновен: 16:18 | 24 април 2024

Във Варна студент бе осъден условно за шофиране пиян и катастрофа с поражения за спътника му

Отнеха му и книжката за година и половина

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна студент бе осъден условно за шофиране пиян и катастрофа с поражения за спътника му

20-годишен студент беше признат за виновен в това, че на 6 ноември 2019 г. при управление на лек автомобил „Ауди“ нарушил правилата за движение по пътищата, като с несъобразена скорост и след употреба на алкохол, катастрофирал и по непредпазливост причинил телесна повреда на  пътуващ с него младеж.

Пътнотранспортното произшествие става през нощта на тази дата по бул. „Осми приморски полк“. Подсъдимият шофирал с над допустимата за населено място скорост и с концентрация на алкохол в кръвта от 1,97 промила, в резултат на което загубил контрол над автомобила и се блъснал в стълб.

В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие освен самия водач пострадал и неговият спътник, който получил множество фрактури и затруднения в движенията на крайниците. 

Производството по делото приключи с внесено от прокуратурата, постигнато между страните и одобрено от  съда споразумение, с което на 20-годишния водач бе наложено наказание от пет месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.

Пострадалият от деянието се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна