IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:00 | 25 февруари 2021
Обновен: 23:03 | 25 април 2024

45-годишен от Варна с условна присъда за тютюн без бандерол

Стойността на тютюна възлиза на около 7 350 лева

По материала работи: Ставри Таргов
45-годишен от Варна с условна присъда за тютюн без бандерол

45-годишен варненец беше  осъден за държане на акцизни стоки без бандерол. Конкретният случай е от 22 май миналата година.

Тогава, по сигнал от Централно митническо управление за доставена по куриерска фирма пратка с подозрително съдържание, била извършена проверка от митнически инспектори на адреса на получателя – 45-гододишен подсъдим. 

Той признал, че поръчал по публикувана обява в интернет доставка на тютюн за пушене, който е установен в дома му и е без изискуемия по закон бандерол.

Експертизата сочи, че стойността на тютюна възлиза на около 7 350 лева. Само избегнатия и неплатен дължим акциз върху него е в размер на близо 5000 лева. Деянието е наказуемо по чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс, като случаят е немаловажен.
         

45-годишният мъж призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата, което Районен съд - Варна, одобри. Той получи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Подсъдимият се задължава да плати и направените по делото разноски. Веществените доказателства по делото – пакети с тютюн за пушене, се отнемат в полза на държавата и следва да бъдат унищожени.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

 

Коментари

Новини Варна