IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:50 | 9 март 2021
Обновен: 17:17 | 28 март 2024

Шофьор, счупил крака на пешеходка във Варна, получи условна присъда

Взеха му и книжката за срок от 1 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Шофьор, счупил крака на пешеходка във Варна, получи условна присъда

55-годишен водач беше признат за виновен в това, че на 6 октомври 2018 година при управление на лек автомобил във Варна нарушил правилата за движение по пътищата, като при приближаване към пешеходна пътека не спрял и не пропуснал стъпила на пътеката жена.

Пътнотранспортното произшествие става по обяд във Варна, на регулирано със светофарна уредба кръстовище на бул. „Сливница“ и ул. „Отец Паисий“.

Тестването на водача с дрегер за алкохол на местопроизшествието и взетата му кръвна проба са отрицателни. В резултат на пътния инцидент на пешеходката е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на долен крайник, обусловили трайно затруднение в движението му за период от около  4-5 месеца.

Подсъдимият е правоспособен водач с чисто съдебно минало. Деянието е извършено по непредпазливост. Районен съд – Варна, го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“ от Наказателния кодекс, като му наложи наказание от една година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от една година. Направените разноски по делото също са в тежест на подсъдимия.

Присъдата на Районен съд – Варна, подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

Коментари

Новини Варна