IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:45 | 2 април 2021
Обновен: 05:36 | 28 март 2024

30-годишен наркодилър от Варна застава пред Темида

Мъжът е криминално проявен за различни престъпления

По материала работи: Ставри Таргов
30-годишен наркодилър от Варна застава пред Темида

Окръжна прокуратура - Варна, предаде на съд 30-годишния А.Я. за това, че в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - престъпление по чл.354а, ал.2, т.4 във връзка с ал.1, изр.1, алт.1, пр.4 от НК.

Мъжът бил добре познат на органите на реда и на съдебните власти в района. Той бил криминално проявен за различни престъпления, като последно изтърпял наказание една година и четири месеца лишаване от свобода, при първоначален „строг“ режим.

През април 2019 г. обвиняемият бил проверен от полицейски служители. В дома му били намерени и иззети няколко пакетчета с тревиста маса и пакетче с таблетки. В резултат на извършените действия по разследване на случая е установено, че А.Я. е държал в апартамента си марихуана с общо тегло 3,49 грама и метамфетамин с тегло 3,79 грама, като наркотичните вещества били подготвени за разпространение.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу 30-годишният обвиняем. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Коментари

Новини Варна