IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
14:15 | 5 април 2021
Обновен: 01:02 | 24 април 2024

Фолксваген с газово изгоря като факла в кв. "Аспарухово", шофьорът пострада

2 микробуса станаха на пепел в автосервиз във Варна, щени понесоха и други превозни средства

По материала работи: Ставри Таргов
Фолксваген с газово изгоря като факла в кв. "Аспарухово", шофьорът пострада

На 04.04.2021 г. в 23:00 ч. е съобщено, че в кв. Аспарухово на плажна алея до кулата на Морска администрация в движение се е запалил Фолксваген Пасат.

Екипът с ППА при пристигането на мястото установяват, че гори целия автомобил, а 23-годишния водач е извън колата. При пожара е пострадал водачът на колата, който по първоначални данни е получил обгаряния от 2-ра степен  по лицето и е вдишал токсични газове и дим, настанен е в болница.

Автомобилът е унищожен, предполагаемата причина за възникването на пожара – техническа неизправност на газова уредба на автомобила. Извършва се проверка.

На 04.04.2021 г., в 21:53 ч. е съобщено, че двора на автосервиз в Западна промишлена зона гори микробус. На мястото са изпратени 3 ППА, като при пристигането си  установяват, че горят два микробуса, а огънят се пренася и към паркирани в близост два леки автомобила, автобус и микробус, а в близост до тях са и вратите на гаражни помещения.

Пожарът е погасен, от огъня са унищожени: микробус „Опел Виваро“ и микробус „Форд Транзит“, нанесени са материални щети по микробус „Пежо Боксер“ – стопени фарове и преден капак; микробус „Мерцедес Спринтер“ – преден капак, предна лява врата, огледало, мигач; автобус МАН – обгоряла предна част, огледала и предно стъкло; лек автомобил „Опел Астра“ – стопени фарове, декоративна маска, броня, преден капак предно стъкло и огледала; обгорели са и 2 ролетни врати на гаражни клетки, изгорели са също и пакетирани хранителни продукти, които са били в микробус „Форд Транзит“. 

Спасени са микробус, автобус, три леки автомобила, един лекотоварен автомобил и две сгради. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, образувано е досъдебно производство.

На 5.04.2021 г. в 00:51 ч. е съобщено за пожар в къща в с. Стефан Караджа, община Вълчи дол. На място е изпратен 1 ППА, екипът на който е погасил горенето.

Унищожена е покривна конструкция около 70 кв.м., сграда с разгъната площ около 60 кв. м. обзавеждане и оборудване в стая на къщата, домакинско имущество. Предполагаема причина за възникването на пожара – късо ел. съединение.  

Коментари

Новини Варна