IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:26 | 21 април 2015
Обновен: 13:00 | 20 април 2024

8 месеца затвор за 22-годишен младеж

Противозаконно отнемал чужди автомобили

По материала работи: Златина Добрева
8 месеца затвор за 22-годишен младеж

Районният съд във Варна наложи ефективно наказание на 22-годишен младеж за противозаконно отнемане на чужд автомобил, последвала повреда по него и изоставянето му без надзор.

Деянието е извършено от Я. Иванов повече от два пъти в условията на повторност. През нощта на 14 ноември м.г. подсъдимият се разхождал из село Гроздьово, община Долни Чифлик, като пред една от къщите в селото видял незаключен автомобил „Ваз“ с оставен ключ върху контактното табло. Веднага привел колата в движение и продължил да шофира към съседното село Нова Шипка. На връщане, при маневра за обратен завой, подсъдимият ударил задната част на автомобила в стълб за улично осветление и колата се деформирала. Уплашен да не бъде видян от живущи в селото, младежът изоставил колата и се прибрал пеш в дома си. Последвалите повреди по автомобила са на обща стойност 270 лв.

На сутринта потърпевшият собственик не открил колата пред дома си. Малко по-късно самият извършител му признал за стореното и посочил къде точно е оставил катастрофиралия автомобил. 22-годишният Иванов е осъждан за подобни престъпления и има налагани ефективни наказания за други противозаконни отнемания на МПС.
За конкретното деяние, в процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд му наложи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в условията на затвор. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна