IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:30 | 26 април 2021
Обновен: 11:32 | 25 април 2024

30-годишен автокрадец от Варна получи условна присъда

Ограбил вещи от кола, паркирана до контейнер за смет

По материала работи: Ставри Таргов
30-годишен автокрадец от Варна получи условна присъда

30-годишен бе осъден за кражба на вещи от автомобил. Престъплението е извършено от подсъдимия в ранните часове на 7 януари тази година във Варна. В паркиран в близост до контейнер за боклук лек автомобил подсъдимият забелязал оставени на задната седалка вещи и решил да ги открадне.

Той опитал да отвори ключалката, след което с носените от него клещи и отвертка пробвал да свали стъклото, при което то се счупило. През счупеното стъкло подсъдимият преровил колата и взел намерените в нея кожена чантичка с марков бинокъл, челник, калъф със комплект гидории, както и документи за автомобила.

Част от откраднатите вещи той продал същия ден, а по-късно при полицейска проверка у него било открито крадено фенерче и той признал за стореното. Инкриминираните чужди вещи на общата стойност за над 600 лева били върнати на собственика им.

30-годишният подсъдим е неосъждан до момента. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината Районният съд във Варна му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отложи с изпитателен срок от 3 години.

Сторените по делото разноски се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна