IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:39 | 23 април 2015
Обновен: 21:11 | 8 май 2024

16 месеца затвор за крадлив наркоман

30-годишният Д. Димов е осъждан многократно

По материала работи: Златина Добрева
16 месеца затвор за крадлив наркоман

Районният съд във Варна наложи ефективно наказаниe на 30-годишен наркозависим мъж за кражба на пари и вещи от частен дом.

В процедура на съкратено съдебно следствие 30-годишният Д. Димов бе признат за виновен, че на 1 февруари м. г. е отнел преносим компютър, флашка за мобилен интернет и парична сума от 1000 лева от апартамент във Варна.

Подсъдимият случайно, край супермаркет в един от кварталите, бил поканен от непознат, зависим от алкохол младеж, да се почерпят в дома му. След като известно време пили заедно, младежът заспал на масата. Подсъдимият се възползвал от ситуацията и веднага решил да открадне чуждия лаптоп с поставената на него флашка, както и да вземе откритата в жилището парична сума от 1000 лева. Димов необезпокояван напуснал апартамента и още същия следобед продал компютъра на друг човек за  70 лева.

30-годишният Д. Димов е осъждан многократно и кражбата е извършена в условията на опасен рецидив. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 1 г. и 4 месеца затвор, при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна