IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
15:45 | 31 май 2021
Обновен: 02:53 | 23 март 2024

5 г. затвор за 40-годишен от Варна, извършил четири престъпления

От всички наказания той ще търпи най-тежкото

По материала работи: Ставри Таргов
5 г. затвор за 40-годишен от Варна, извършил четири престъпления

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура - Варна, и 40-годишния Николай Николов, с което той се признава за виновен в извършването на четири престъпления.

Страните приеха за безспорно и категорично установено, че на 09.10.2020г. във Варна, при условията на продължавано престъпление, 40-годишният мъж чрез счупване на задно панорамно стъкло на лек автомобил „Хонда“ отдел чужди движими вещи на обща стойност 1286,67лв.

Деянието представлява опасен рецидив. Освен това без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество - 2,20 грама метамфетамин, на стойност 55 лв.

На същата дата разпространил 0,18 грама метамфетамин на стойност 4,50лв. на жена във Варна, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Николай се призна за виновен и в управлението на автомобил след употреба на амфетамин и метамфетамин, установено със съдебно - химическа експертиза.

Мъжът е роден във Варна, със средно образование, като в момента търпи наказание в Затвора – Варна.

Пред съда подсъдимият заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение, подписал го е доброволно и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

За извършените престъпления Николай Николов прие да му бъдат наложени следните наказания: 4 години „лишаване от свобода“ за извършената кражба, 2 г. затвор и 3000 лева глоба за притежанието на наркотици и 5 години „лишаване от свобода“ и 20 000 лв. глоба за държане и разпространение на амфетамин и метамфетамин.

Наказанието за шофиране след употреба на наркотици е 1 година затвор и 500 лева глоба, както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година.

От всички наказания 40-годишният мъж  ще търпи най-тежкото – 5 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, 20 000 лв. глоба и 1 г. лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна