IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:50 | 16 юни 2021
Обновен: 23:51 | 22 април 2024

Затвор и условна присъда за двама варненци, седнали пияни зад волана

Книжките им са отнети съответно за 12 и 18 месеца

По материала работи: Ставри Таргов
Затвор и условна присъда за двама варненци, седнали пияни зад волана

52-годишен е установен да шофира в нетрезво състояние лек автомобил по бул.“Трети март“ на 31 май тази година. При проверка с дрегер и последвала кръвна проба у водача била отчетена  алкохолната концентрация от 1,25 на хиляда.

За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, както и лишаване от правоуправление за срок от 1 година.

Отново в бързо производство и по силата на одобрено споразумение с признаване на вината съдът наложи на 38-годишен водач, шофирал след употреба на алкохол, условно наказание от 6 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок.

Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС за срок от 18 месеца. На 2 юни т.г. при проверка на служители от „Пътна полиция“, той е засечен зад волана на лек автомобил „Шкода“ да шофира с концентрация на алкохол от 2,97 промила.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.

Коментари

Новини Варна