IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
10:42 | 27 април 2015
Обновен: 16:15 | 8 май 2024

Баба и дядо вдигнаха варненската пожарна на крак

Забравили манджа на котлона и се паникьосали

По материала работи: Лиляна Трънкова
Баба и дядо вдигнаха варненската пожарна на крак

Баба и дядо на 89 и на 90 години вдигнаха тази сутрин варненската пожарна на крак заради забравена манджа на котлона. Старците са леко обгазени и са откарани с линейка в токсикологията. Опасност за живота им няма.

Сигнал на тел. 112 е получен тази сутрин в 8.50 часа. Старците се паникьосали от гъстия дим, който се стелел из кухнята им, опитали да потушат огъня сами, но след като не успели, се обадили за помощ. Обяснили, че са в апартамента си на ул. "Владимир Димитров Майстора" и не могат да излязат. Ня мастото са изпратени няколко противопожарни автомобила, защото сигналът бил за сериозен пожар с постарадали хора. Огнеборците бързо овладели ситуацията и извели възрастната двойка от дома им.

Огънят нанесъл минимални щети по жилището - изгорял е аспираторът над печката и шкафчето под котлона. Пенсионерите са добре, те са съвсем леко обгазени, но изпаднали в шок от стреса. Заради това и заради възрастта им са оставени за ден под лекарско наблюдение.

Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна