IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
16:45 | 21 юни 2021
Обновен: 20:21 | 22 април 2024

49-годишен, счупил челюстта на жена с юмрук, получи условна присъда

Съдебният акт на варненския съд е окончателен

По материала работи: Ставри Таргов
49-годишен, счупил челюстта на жена с юмрук, получи условна присъда

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение 49-годишен мъж беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение в нанасяне на средна телесна повреда – деяние, наказуемо по чл. 129, ал.2 от Наказателния кодекс. Подсъдимият бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наложеното наказание бе отложено с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал на 12 януари тази година в село към община Аврен, Варненска област. В резултат на нанесен с юмрук удар в лицето пострадалата жена е получила средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта, обусловило затруднение на дъвченето и говореното за период повече от месец.

Съгласно одобреното от съда споразумение, в тежест на подсъдимия са направените разноските по делото, сторени за изготвяне на съдебномедицинската експертиза. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна