IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:30 | 25 юни 2021
Обновен: 03:45 | 2 май 2024

Пътник ударил контрольорка в автобус във Варна получи пробация

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Ставри Таргов
Пътник ударил контрольорка в автобус във Варна получи пробация

Пътник беше осъден за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на контрольор в градския транспорт във Варна. Инцидентът възникнал на 11 март 2020 г. в автобус.

Тогава 35-годишният подсъдим по хулигански подбуди ударил длъжностно лице при изпълнение на службата му по вътрешен контрол на  движението. На пострадалата жена били причинени леки телесни повреди, изразяващи се  в травматичен хематом и кръвонасядане по крака, които в своята съвкупност са обусловили временно разстройство на здравето.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение с признаване на вината подсъдимият следва да изтърпи наказание „пробация“. За срок от 6 месеца той подлежи два пъти седмично на задължителна регистрация по настоящ адрес и за същия срок трябва да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител.

В негова тежест са всички направени разноски по делото. Пострадалата се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен, съобщават от Районен съд - Варна.

Коментари

Новини Варна