IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
11:30 | 29 юни 2021
Обновен: 01:40 | 2 май 2024

Обвиняем за държане на повече от 48 грама марихуана застава пред съда във Варна

Грози го затвор от 2 до 8 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Обвиняем за държане на повече от 48 грама марихуана застава пред съда във Варна

Окръжна прокуратура - Варна, предаде на съд 22-годишния П.А. за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр.4 от НК.

Младият мъж бил известен на органите на реда. Той бил студент в университет във Варна и си осигурявал средства, като се занимавал с разпространение на високорискови наркотични вещества - марихуана, с която се снабдявал от неустановени в хода на разследването лица.

През декември 2019 г. обвиняемият бил проверен от полицейски служители, които го разпознали на улица във Варна и забелязали, че носи торба, чието съдържание ги усъмнило.

Когато се приближили, от нея се усещала силна специфична миризма. П.А. доброволно предал найлоновата торба и наличното вътре - суха тревиста маса. Експертната справка показала, че иззетото вещество е марихуана с общо тегло 48,60 грама.

Обвиняемият опитал да убеди разследващите, че марихуаната била за лична употреба, но тези му твърдения били опровергани от събраните по делото доказателства, както и от разпитите на свидетели.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.

Коментари

Новини Варна