IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
08:30 | 28 април 2015
Обновен: 23:58 | 10 май 2024

Баба и дядо загориха манджата, подлудиха Пожарната

Старците са леко обгазени

По материала работи: Златина Добрева
Баба и дядо загориха манджата, подлудиха Пожарната

Баба и дядо на достолепните 89 и 90 години вдигнаха вчера сутринта варненската Пожарна накрак заради забравена манджа на котлона. Старците са леко обгазени и са откарани с линейка в токсикологията. Опасност за живота им няма.

Сигнал на тел. 112 е получен в 8,50 часа. Старците се паникьосали от гъстия дим, който се стелел из кухнята им, опитали да потушат огъня сами, но след като не успели, се обадили за помощ. Обяснили, че са в апартамента си на ул. "Владимир Димитров - Майстора" и не могат да излязат. Ня мястото са изпратени няколко противопожарни автомобила, защото сигналът бил за сериозен пожар с пострадали хора. Огнеборците бързо овладели ситуацията и извели възрастната двойка от дома й. Огънят нанесъл минимални щети по жилището - изгорели са аспираторът над печката и шкафчето под котлона.

Пенсионерите са добре, те са съвсем леко обгазени, но са изпаднали в шок от стреса. Заради това и заради възрастта им са оставени за ден под лекарско наблюдение.

Техническа неизправност подпали варненски форд пред ресторант по пътя към “Виница”. Няма пострадали хора. Изгорели са арматурното табло, предното стъкло, двигателят и предните гуми.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна