IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
08:11 | 11 юли 2021
Обновен: 22:54 | 24 април 2024

Трагедия: Голям пожар избухна в Дом за стари хора край Варна (Обновена)

Мъж загина, 70 души са евакуирани

По материала работи: Ставри Таргов
Трагедия: Голям пожар избухна в Дом за стари хора край Варна (Обновена)

Снимката е илюстративна

Голям пожар в дома за възрастни "Свети Никола" край Варна е възникнал в стая на втория етаж, където преди два дни е бил настанен Стамен Стаматов, роден през 1932 година.

По информация на санитарката мъжът не е бил в добро психическо състояние. Често е буйствал. Той е предизвикал късо съединение, след като е дърпал кабели от климатика в стаята. Бил е обгорен и е починал, съобщава радио Варна.

Над 30 обитатели на дома са изведени, повечето от тях са в инвалидни колички. Осем души са настанени във Военноморска болница и в УМБАЛ "Света Марина".

Една жена е ударила главата си и е в шокова зала.

Вторият етаж е изцяло обгазен. Евакуирани са общо 70 обитатели на дома. Няма опасност за живота им.

Пожарът е потушен. Причините тепърва ще се изясняват.

В 4:10 тази сутрин е получен сигнал за пожар в хоспис за възрастни хора в кк „Чайка“. По първоначална информация пламъците са тръгнали от стая на втория етаж в четири етажната сграда.

Загинал е 89-годишен мъж, настанен в стаята, а други осем са откарани в болница – двама с опасност за живота, а шестима – обгазени, съобщават от ОД на МВР - Варна.

В хосписа са се намирали около 210 души, като пожарникарите са ги извели от сградата,  80 от тях са трудно подвижни. Огънят е погасен. Част от настанените в хосписа са се върнали по стаите си.

Работата по установяване на причините продължава.

Коментари

Новини Варна