IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:15 | 26 юли 2021
Обновен: 10:23 | 23 март 2024

Грабители на каса с пари и вещи във Варна получиха условни присъди

Двамата мъже са били неосъждани досега

По материала работи: Ставри Таргов
Грабители на каса с пари и вещи във Варна получиха условни присъди

Районeн съд - Варна, осъди двама души за грабеж на каса с пари и вещи. Грабежът е осъществен на 5 август 2020  година в офис на фирма, като е извършен в съучастие от двамата подсъдими – съответно на 48 и на 45 години.

На тази дата 48-годишният подсъдим, който е пряк извършител на престъплението, влиза маскиран в офиса и с употреба на сила отнема от владението на служител във фирмата метална каса с парична сума от около 25 000 лева в нея, секретни ключове за касата, два мобилни телефона и аксесоари към тях.

Другият 45-годишен подсъдим е действал като подбудител и помагач за грабежа.  

Двамата мъже са неосъждани. Към днешна дата причинените от деянието имуществени вреди са възстановени. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение всеки от съучастниците получи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.

Изтърпяването на наложените наказания се отлага с 3 години изпитателен срок. Всеки от тях се задължава да заплати по равно направените разноски по делото.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна