IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:45 | 27 юли 2021
Обновен: 00:33 | 24 април 2024

27-годишен с условна присъда за кражба на вещи от автомобил във Варна

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Ставри Таргов
27-годишен с условна присъда за кражба на вещи от автомобил във Варна

27-годишен бе осъден за кражба на вещи от паркиран автомобил. Престъплението е извършено от подсъдимия привечер на 25 февруари миналата година от автомобил, паркиран на външния паркинг пред МОЛ - Варна. Потърпевшата жена забравила да заключи колата и влязла да пазарува, като вътре оставила марковото си пухено яке и ученическата раница на детето си с различни учебници и лични принадлежности.

Подсъдимият забелязал оставените на седалката вещи и решил да ги открадне, докато изчаквал негова позната да го прибере с колата си. Той взел в ръка чуждите вещи, на общата стойност за близо 400 лева, и с тях се прехвърлил в другия автомобил. Чрез записите от камерите за видеонаблюдение се стигнало до извършителя.

27-годишният подсъдим има предходна съдимост. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината и възстановяване в пълен размер на щетата за пострадалата, Районният съд във Варна му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отложи с изпитателен срок от 3 години.

Сторените по делото разноски също се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна