IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
14:45 | 27 юли 2021
Обновен: 16:34 | 24 март 2024

Варненец ще лежи в затвора за грабеж от магазин

Тръгнал да бие продавачката

По материала работи: Ставри Таргов
Варненец ще лежи в затвора за грабеж от магазин

Състав на Варненския окръжен съд постанови ефективно наказание за 28-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това, че при условията на опасен рецидив, отнел чужди вещи, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил сила, за да запази владение върху откраднатото - престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК.

Подсъдимият ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим. Направените по делото разноски в размер на 401,10 лева, ще бъдат заплатени от Щ.М.

Мъжът е роден във Варна, добре известен е на органите на реда, осъждан е и в момента търпи наказание в място за лишаване от свобода. На 25 май 2021 година той влязъл в търговски обект с намерението да извърши кражба.

Взел стока от стелажите и я прибрал с намерение противозаконно да я присвои. Неочаквано, подсъдимият бил заварен на местопрестъплението от служителка на магазина. За да запази откраднатото, Щ.М. употребил сила спрямо нея.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна