IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:42 | 30 април 2015
Обновен: 01:44 | 2 май 2024

Млад мъж с 21 присъди влезе отново в ареста

Този път откраднал дамска чанта

По материала работи: Златина Добрева
Млад мъж с 21 присъди влезе отново в ареста

Варненският окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за Станимир Георгиев от с.Тополи, разследван за грабеж, извършен в Белослав преди дни.
26-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на IV РУ МВР във Варна затова, че съвместно с друго лице брутално и с употреба на сила ограбили млада жена, като изтръгнали дамската й чанта. Бързите издирвателни действия на органите на реда довели до задържането на Станимир, който бил разпознат от пострадалата, съобщиха от съда.

Преценката на събраните в хода на разследването доказателства, в това число и свидетелските показания обосновават предположението, че обвиняемият е съпричастен към грабежа. Сериозна тежест към аргументите на ВОС за ареста има и съдебната биография на Станимир, който е осъждан 21 пъти с влезли в сила присъди за престъпления против собствеността, личността и транспорта.

Последното му споразумение е от 2013 г. по дело за кражба на РС Търговище и това определя настоящия грабеж при условията на опасен рецидив. Тези факти обосновават и извода, че мъжът може да се укрие или да извърши ново престъпление. С оглед на събрана по делото информация е възможно в хода на разследването спрямо Георгиев да бъде повдигнато и ново обвинение, затова, че е управлявал автомобил без свидетелство за управление.

След като определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Станимир Георгиев, разследван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, ВОС посочи 5 май като възможност това определение да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд.

Коментари

Новини Варна