IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
14:15 | 11 август 2021
Обновен: 12:11 | 24 април 2024

Убиецът на германеца на Златните - под стража за 72 часа

Жертвата е умъртвена по особено жесток начин

По материала работи: Ставри Таргов
Убиецът на германеца на Златните - под стража за 72 часа

Окръжна прокуратура - Варна, ръководи досъдебно производство по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК във връзка с умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

На 10 август 2021 година на паркинг в к.к. Златни пясъци е намерено тялото на мъж. Според събраните данни той e турист. От извършения на място оглед под ръководството на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, става ясно, че мъжът е убит. Установена е неговата самоличност – 31-годишен немски гражданин.

С оглед на събраните доказателства е направено обосновано предположение, че автор на тежкото престъпление е друг 25-годишен гражданин на Федерална република Германия. Той е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа.

Предстои съдът да разгледа искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна.

Коментари

Новини Варна