IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
11:45 | 13 септември 2021
Обновен: 18:31 | 23 април 2024

Пияни и дрогирани шофьори спипаха във Варна

Единият криволичел на пътя заради изпитото количество алкохол

По материала работи: Ставри Таргов
Пияни и дрогирани шофьори спипаха във Варна

В края на миналата седмица към 23:15 часа в КК Златни пясъци служителите на Пето РУ спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 22-годишен чужденец,  постоянно пребиваващ във Варна. При контрола с техническо средство станало ясно, че мъжът е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества.

Отказал е кръвна проба в болнична лаборатория, задържан е в ареста за срок до 24 часа и срещу него се води  бързо производство.

Аналогичен бил и случаят с 30-годишен варненец, засечен ден по-късно в с.Любен Каравелово. Униформени от РУ - Аксаково, спрели мъжа за проверка и установили, че той също е управлявал автомобила си след употреба на наркотично вещество, което според наркодрегера е метамфетамин и канабис. По случая е образуван заявителски материал.

Видимо пиян мъж, шофирал лек автомобил, е задържан в ареста на Трето РУ. В петък служителите на реда забелязали криволичещото движение на автомобила и подали сигнал за спиране на шофьора. 

При проверката станало ясно, че 29-годишният варненец се е качил да шофира видимо пиян, което се е потвърдило и при пробата с алкодрегер. Оказало се също така, че жителят на с.Казашко е неправоспособен и поставените на управляваното от него МПС регистрационни табели са за друг автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

Друг жител на окръжния град – 41-годишен, също е задържан за подобно провинение. Употребата на алкохол била доказана при извършения тест с дрегер.

Коментари

Новини Варна