IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:00 | 17 септември 2021
Обновен: 14:59 | 15 март 2024

Провадиец с условна присъда за представяне на фалшива диплома пред КАТ

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага

По материала работи: Ставри Таргов
Провадиец с условна присъда за представяне на фалшива диплома пред КАТ

34-годишен мъж от Провадия беше осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Пред състав на Районен съд – Варна, подсъдимият се призна за виновен в това, че на 16 февруари тази година, пред системен администратор в сектор “Пътна полиция” към МВР-Варна, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – диплома за завършено образование.

Въпреки че имал само начално образование подсъдимият  представил диплома за средно образование на негово име, с посочен издател СОУ „Найден Геров" - гр. Варна.

За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност. Деянието е наказуемо по чл. 316 от Наказателния кодекс.

34-годишният мъж е неосъждан. Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна