IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:15 | 20 септември 2021
Обновен: 11:25 | 13 март 2024

Машина смаза до смърт двама в Разградско

Инцидентът е трудова злополука

По материала работи: Ставри Таргов
Машина смаза до смърт двама в Разградско

Окръжна прокуратура – Разград, ръководи досъдебно производство по чл. 123, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК по повод смъртта на двама мъже при трудова злополука.

Инцидентът възникнал малко след 15:00 часа на 19 септември 2021 година в разградското село Дянково.

По време на работа по разчистване на терен, възложена от земеделска кооперация, ден по-рано, възникнал пожар, който нанесъл щети по тежката техника, използвана за дейността. С цел оглед на нанесените щети, в неделя, многофункционалната машина била вдигната и под предната работна кофа била поставена метална подпора.

Двама мъже – на 45 г. и на 57 г., които работели на обекта, се заели с ремонтни дейности. Докато престоявали там, металната подпора се разместила и кофата паднала върху двамата работници. Те загинали на място.

Работата по случая продължава. Образуваното по случая досъдебно производство е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел и цели да се установят всички причини и обстоятелства, при които е настъпила злополуката, довела до смъртта на двама работници.

Коментари

Новини Варна