IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
09:00 | 10 октомври 2021
Обновен: 07:01 | 26 април 2024

4 екипа пожарникари са се борили с пламъците във "Владиславово"

Неизправен бойлер е причинил трагедията

По материала работи: Ставри Таргов
4 екипа пожарникари са се борили с пламъците във "Владиславово"

Две деца загинаха при пожар във варненския квартал „Владислав Варненчик“, съобщиха от полицията.

Сигнал  за възникналия огън е получен към  22:20 часа снощи. Към мястото незабавно са насочени 4 екипа на РСПБЗН.

От огнената стигия са загинали две деца, на 1 и 4 години. В момента тече оглед на местопроизшествието и са започнати процесуално-следствени действия.

Причините за пожара са в процес на  изясняване, а по случая има образувано досъдебно производство.

При пристигането на екипите от Трета РСПБЗН - Варна, се установява, че гори целият апартамент №50 на първият етаж, като пламъците излизат от отворената входна врата на апартамента и терасата. По първоначална информация неизправен бойлер е причинил трагедията.

Има силно задимяване на стълбищната клетка и е получена информация, че има две деца в една от стаите на горящият апартамент.

При пожара са загинали момиче на 4 г. и момче на 1 г. Пострадала е жена на 77 г. , която е вдишала дим. Тя настанена в клиниката по токсикология на Военноморската болница без опасност за живота.

Унищожен е целият апартамент - имущество, мебели, дограма, техника. 250 кв. м стени са опушени. Спасени от изпепеляване са три съседни апартамента. Евакуирани са 36 обитатели на жилищния вход, съобщава Dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна