IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:45 | 10 октомври 2021
Обновен: 15:42 | 17 април 2024

Прокуратурата пое случая със загиналите деца във "Владиславово"

Текат разпити на свидетели

По материала работи: Ставри Таргов
Прокуратурата пое случая със загиналите деца във "Владиславово"

Окръжна прокуратура – Варна, ръководи досъдебно производство във връзка с тежък инцидент - пожар, възникнал в апартамент във варненски квартал. Има загинали две деца.

Инцидентът е възникнал тази нощ в квартал „Владислав Варненчик“, блок 406. Горял е апартамент, разположен във вход 7. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две деца, които са починали.

Изясняват се причините и обстоятелствата около възникването на пожара. След потушаване на огъня е извършен първоначален оглед, а днес - 10 октомври 2021 г., се извършва втори. Текат разпити на свидетели.

Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта на двете деца, както и пожаро-техническа за констатиране причините за инцидента.

Разследването по случая се осъществява от служители на Областна дирекция на МВР и се ръководи от прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

По-късно през деня се очаква да има допълнителна информация по случая.

Коментари

Новини Варна