IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
12:15 | 11 октомври 2021
Обновен: 01:36 | 29 март 2024

24-годишен варненец отива "на топло" за 2 грабежа

В единия случай блъснал и контузил 71-годишна жена

По материала работи: Ставри Таргов
24-годишен варненец отива "на топло" за 2 грабежа

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, 24-годишният М.М. получи ефективно наказание. Окръжният съд в града го призна за виновен за извършването на два грабежа, единият придружен със средна телесна повреда, осъществени при условията на продължавано престъпление – чл. 199, ал. 1, т. 3, пр. 2 във връзка с чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Младият мъж ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 4 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване. Той трябва да заплати сумата от 1350 лева за нанесени имуществени вреди и 10 000 лева за причинени неимуществени вреди, след като съдът уважи гражданския иска на една от потърпевшите.

Освен това в негова тежест са и разноските, направени по делото, в размер на 700,70 лева, както и държавната такса върху размера на уважените граждански искове – 454 лева. Съдът приведе в изпълнение още едно наказание, наложено на М.М. по дело от 2020 г. и отложено с изпитателен срок, в размер на три месеца „лишаване от свобода“.

На 15 март 2021 г. във входа на жилищна кооперация във Варна 23-годишният тогава мъж, чрез употреба на физическа сила, съборил на стълбите 71-годишна жена и извършил грабеж на дамската й чанта, съдържаща лични документи, сумата от 25 лева, карта за градски транспорт и други лични вещи.

При падането на земята потърпевшата жена получила травма на рамото, като по-късно в болнично заведение била установена средна телесна повреда - фрактура на раменна кост.

В хода на разследването е установено, че М.М. е извършил друго престъпление дни по-рано, като тогава също извършил грабеж на дамска чанта със съдържащи се в нея дамско портмоне, сумата от 120 лева, лични вещи и документи.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна