IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:15 | 14 октомври 2021
Обновен: 22:51 | 13 март 2024

Във Варна задържаха чужденци измамници

Правели фалшиви документи за самоличност

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна задържаха чужденци измамници

Окръжна прокуратура – Варна, задържа за срок до 72 часа двама чужди граждани. Те са привлечени към наказателна отговорност за извършени престъпления, свързани със съставянето на неистински документи за самоличност с цел тяхното използване, компютърни престъпления, както и за пране на пари.

Във връзка с разследване, наблюдавано и ръководено от прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, с предмет източване на фирмени сметки на търговско дружество, на 12 и 13 октомври 2021 год., на територията на града, съвместно с разследващи полицаи и полицейски служители от ОД МВР, е извършен комплекс от процесуално следствени действия.

В резултат на тези действия са намерени и иззети множество мобилни телефони, преносими компютри, пластики, за които има данни, че са използвани за изготвяне на неистински документи за самоличност, техническо оборудване за изготвянето им, както и други вещи, представляващи интерес за разследването.

За източването на фирмените сметки е използван фишинг, чрез който е осигурен достъп на извършителите до сметките на дружеството, средствата са насочени към електронни портфейли на името на лица, предоставили своята самоличност за откриването им.

Към момента действията по доказване и документиране на престъпната схема продължават под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура. Двамата обвиняеми са задържани с цел довеждането им пред състав на Окръжен съд – Варна, за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на действията е задържан и чужд гражданин, издирван чрез Интерпол от съдебните власти на Руската федерация. Тъй като той не е свързан със случая, е започнато производство и по екстрадирането му.

Коментари

Пет ( преди 2 години )
Какво гражданство има..чуждия гражданин? и с Какво оборудване и правил документите? кои са го подкрепяли? Р.Мафия?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Новини Варна