IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
14:45 | 15 октомври 2021
Обновен: 22:13 | 16 март 2024

Млада дилърка на дрога във Варна застава пред Темида

Продавала марихуана

По материала работи: Ставри Таргов
Млада дилърка на дрога във Варна застава пред Темида

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна, 34-годишната Г.Д. бе предадена на съд. Младата жена ще бъде съдена по две обвинения за това, че без надлежно разрешително държала с цел разпространение високорисковo наркотично вещество – марихуана с тегло 26,26 грама, и разпространила от същия наркотик с тегло 2,72 грама на клиент.

Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и с „глоба“ от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

След получена оперативна информация за адрес във Варна, откъдето се разпространявали наркотични вещества, била организирана полицейска операция. В хода на операцията били задържани, в момент на сделка с клиенти, обвиняемата Г.Д. и нейния съпруг. Жената продала на мъж от Варна 2,72 грама марихуана. Срещата между двамата се състояла пред жилището, което обвиняемата обитавала, и била предварително уговорена.

При последвалите действия по разследване на случая и претърсване на адреса, са намерени и иззети торба със суха тревиста маса и електронна везна. Експертизата показала, че се касае за марихуана с тегло 26,26 грама.

Жената била задържана и привлечена към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354а, ал.1, алт.1, пр.4 във връзка с чл.20, ал.2 и чл. 354а, ал.1, алт.2 от НК. Очаква се Варненският окръжен съд да насрочи датата за разглеждане по делото срещу нея.

Коментари

Новини Варна