IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
17:00 | 3 ноември 2021
Обновен: 23:56 | 23 април 2024

Провадиец, пратил приятелката си да проституира, застава пред Темида

Грози го затвор до 12 г. и солидна глоба

По материала работи: Ставри Таргов
Провадиец, пратил приятелката си да проституира, застава пред Темида

44-годишният М.Х. ще бъде съден за това, че набрал, транспортирал и привел през границата отделно лице, с цел да бъде използвано за развратни действия, чрез обещаване, даване и получаване на облаги - престъпление по чл.159б, ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.159а, ал.2, т.6 от НК. В обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Варна, спрямо него е налице още едно обвинение за престъпление по чл.253, ал.4,  във връзка с ал.3, т.2 във връзка с ал.2 във връзка с чл.26 ал.1 от НК.

В периода от септември 2013 година до септември 2014 година в условията на продължавано престъпление М.Х. получил и държал повече от два пъти имущество - парични суми, за които знаел, че са придобити по престъпен начин.

През лятото на 2013 година в заведение във Варна обвиняемият срещнал жена, с която след известно време започнал интимни отношения. Няколко месеца продължила връзката им преди 44-годишният мъж да предложи на приятелката си да замине да работи в Швейцария, където имал връзки с друга жена, предоставяща сексуални услуги срещу заплащане.

Приятелката му изпитвала финансови затруднения и в края на август М.Х. успял да я убеди да отиде да работи като проститутка в чуждата държава. Двамата се уговорили, че жената ще му изпраща спечелените пари, а в замяна той ще й купи къща в България и ще й помага.  

Обвиняемият извършил необходимите действия за превозването и превеждането на жената през границата на Р. България, като уредил пътуването й до Швейцария и престоя й там. Уговорил и започването й на работата. След като изкарала необходимите разрешителни, жената започнала да работи като предлагала платени секс услуги в индустриалната зона на гр. Люцерн.

Жената спазвала своята уговорка и отчитала коректно изкараните пари, като редовно изпращала преводи на М.Х. За периода от септември 2013 година до септември 2014 година, общо 53 пъти, той получил и взел парични суми в общ размер на 50 172 лева, за чиито престъпен произход бил наясно.

Видно от приложеното по делото свидетелство за съдимост до момента 44-годишният мъж е не осъждан. Ако бъде признат за виновен по чл. 159б, ал. 2 от НК, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 12 години и „глоба“ в размер от 20 000 лева до 50 000 лева.

За престъпления по чл. 253, ал. 4 законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 12 години и „глоба“ в размер от 20 000 до 200 000 лева.

Коментари

Новини Варна