IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:53 | 3 ноември 2021
Обновен: 18:18 | 24 април 2024

Полицията потвърди за ареста на шефа на "БКС" във Вълчи дол

В рамките на акцията са задържани 10 души от кримиконтингента

По материала работи: Ставри Таргов
Полицията потвърди за ареста на шефа на "БКС" във Вълчи дол

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, лихварство и купуване на гласове бе проведена днес на територията на общините Аксаково и Вълчи дол под наблюдението на прокуратурата.Това съобщиха от полицията във Варна.

В рамките на акцията са проверени 408 лица и 307 автомобила. Задържани са 10 лица от криминалния контингент, един от тях - обявен за общодържавно издирване.

Сред арестуваните е и водач, управлявал след употреба на алкохол. Съставени са 12 акта и 13 фиша за различни нарушения. Образувани са едно бързо и едно досъдебно производство.

В хода на операцията е получен сигнал, че ръководител дейности „БКС“ към Община Вълчи дол е раздавал парични средства на работници в общинското предприятие срещу значителна лихва.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по неотложност и е уведомена окръжната прокуратура.

Коментари

Новини Варна