IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:15 | 4 ноември 2021
Обновен: 07:25 | 23 март 2024

Доброволец в болница във Варна обира пациенти

Тегли от дебитните им карти

По материала работи: Ставри Таргов
Доброволец в болница във Варна обира пациенти

Мъж е задържан за кражба на лични данни и дебитни карти във Варна, съобщават от полицията.

Полицейските действия са предприети след получена информация за използван чужд платежен инструмент, според сигнала - за пазаруване на дрехи от интернет на стойност около 6 000 лева. Използваните данни са на пациентка на варненска клиника за лечение, като престъплението е извършено в периода на престоя ѝ в лечебницата.

Събраните материали по проверката сочат, че извършителят е бивш доброволец в клиниката, който бил освободен поради възникнал проблем – установена липса на пари от личните вещи на настанен в лечебното заведение.

Вчера, при процесуално-следствените действия по претърсване и изземване в жилище на територията на Второ РУ - Варна, са установени жена и мъж - бившият доброволец в клиниката, криминално проявен за наркотици, за използване на чужд платежен инструмент и за незаконно притежаване на преправено газово оръжие.

В хода на проверката са иззети мобилни телефони, парични средства, както и инкриминирани вещи - дрехи, обувки и аксесоари, поръчани през интернет чрез използване на данни от дебитна карта на трето лице без негово знание и съгласие - престъпление по чл. 249, ал.1.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа във връзка с друга проверка, свързана с идентичен сигнал. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.

 

Коментари

Новини Варна