IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
18:11 | 7 май 2015
Обновен: 22:01 | 20 април 2024

Пътна полиция провери варненски шофьори

Засечени са 2 нарушения по светлините на автомобилите

По материала работи: Борис Проданов
Пътна полиция провери варненски шофьори

Във връзка с Глобалната седмица за безопасност на движението по пътищата под егидата на Организацията на Обединените нации, чието официално лого тази година е „Спаси живота на децата!”, днес във Варна се проведе специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол.


От 14 до 16 ч. на бул. „В. Левски”, в отсечката след автобусна спирка „Дубровник”, в северното платно, служителите на сектор „Пътна полиция” и II РУП към ОДМВР – Варна провериха общо 17 леки автомобила, като бяха засечени 2 нарушения, касаещи светлините на проверените автомобили, които бяха санкционирани с фиш.


При проверките се обърна изключително внимание на контрола над използването на обезопасителни системи за деца, обезопасителни колани, защитни каски, проверката за правоспособност на водачите на МПС, какато и евентуалната употреба на алкохол.


Доброволци от Младежката организация на „Български червен кръст” и представители на „Българската асоциация на пострадали при катастрофи”, партньори на Министерството на вътрешните работи в реализацията на инициативите, предоставяха на всички проверявани водачи листовки с полезни съвети, визитната картичка на тазгодишната кампания, а за най-малките имаше и подаръци.


За периода от началото на годината до днес, при ПТП са пострадали 25 деца, а едно е загубило живота си, като пътник в автомобила на родителите си. За сравнение, през същия период на 2014 г. ранениете деца са 21, загинало е едно, също пътник в автомобил.


Общият брой на пострадалите граждани при пътно-транспортни произшествия от началото на 2015 г. е 247, а загиналите са 11 – 4 водачи, 4 пешеходци и 3 пътника.

 

Коментари

Новини Варна