IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:45 | 13 декември 2021
Обновен: 20:00 | 12 май 2024

Трима непълнолетни варненци, обрали магазин с пистолет, застават пред Темида

Грози ги затвор до 3 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Трима непълнолетни варненци, обрали магазин с пистолет, застават пред Темида

На съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна, бяха предадени трима непълнолетни от Варна, обвинени в това, че в съучастие, като извършители, са извършили грабеж на сума пари от търговски обект, използвайки заплахи с пистолет – престъпление по чл. 198, ал.1 във връзка с чл. 20, ал.2 във връзка с чл. 63, ал.1, т.3 НК.

Престъплението било извършено в малките часове на 7 юни 2021 година. След като предварително се уговорили, трите момчета се срещнали близо до набелязан търговски обект, намиращ се на бул. „Чаталджа“ във Варна. Били облечени в тъмни дрехи и прикрили лицата си.

Момчетата нахлули в магазина за хранителни стоки, заплашили с пистолет продавач-консултанта и ограбили оборота от касата. Сумата, която взели, била 1123,44 лева.

В хода на разследването било установено, че пистолетът, който използвали обвиняемите, за да заплашат служителя на магазина, е въздушен.

Предстои делото срещу тримата непълнолетни да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание „лишаване от свобода“ до 3 години, съобразно това, че не са навършили пълнолетие.

Коментари

Новини Варна