IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
08:30 | 29 декември 2021
Обновен: 21:48 | 28 април 2024

Хванаха Фаредин, убил зверски бившата си жена – с камъни в Тервел

Не е оказал съпротива, бил е пиян

По материала работи: Ставри Таргов
Хванаха Фаредин, убил зверски бившата си жена – с камъни в Тервел

Заловиха издирвания за жестокото убийство в град Тервел. Във вторник трупът на 45-годишна жена, пребита до смърт с камъни, бе открит на улица в града. Основен заподозрян за тежкото престъпление е бившият й съпруг - Фаредин Ахмед.

„Мъжът е задържан снощи около 23.30 ч. в жилище, в което е следвало да бъде извършен ремонт от неговия работодател. Заловеният се е занимавал със строителство, имал е ключ от апартамента и се е укрил там.

Не са проведени разпити, защото не е бил адекватен. Бил е употребил алкохол. Не е оказал съпротива по време на задържането”, заяви окръжният прокурор в Добрич Радослав Бухчев.

От прокуратурата обясниха още, че има достатъчно доказателства за това, че именно Фаредин Ахмед е извършителят. От камерите в града става ясно, че двамата са се движили заедно.

Основната версия за тежкото престъпление е ревност.

„Предстои мъжът да бъде задържан за 72 часа, а след това ще бъде внесена мярка за задържане под стража”, коментира още прокурорът.

За подобен тип престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщава Нова.

Фаредин и Айше били разведени, тя извадила ограничителна заповед, която забранявала на мъжа да наближава дома на бившата си. Той обаче многократно я нарушавал.

Съседи казват, че в основата на убийството е ревността, която мъжът изпитвал към Айше.

Двамата имат две деца. Дъщеря им е женена и живее в чужбина. Синът е ученик в училището в Тервел, тренира футбол.

 

Коментари

Новини Варна