IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
09:00 | 6 януари 2022
Обновен: 05:53 | 27 април 2024

Полицията с подробности за гонката във Варна вчера

23-годишният с ауди-то, за който се смята, че е наркодилър, отнесе серия от актове

По материала работи: Ставри Таргов
Полицията с подробности за гонката във Варна вчера

От полицията дадоха повече подробности за гонката и ПТП-ата във Варна вчера.

Вчера при провеждане на  специализирана полицейска операция по линия на „Противодействие на престъпления  свързани с  наркотични вещества“ на територията  на Варна на ул.“Академик Андрей Сахаров“ са предприети действия за спиране на „Ауди - А7“, управляван  от 23-годишен варненец, за  когото има данни, че се занимава с разпространение на наркотични вещества и е с отнето СУМПС, след управление на МПС под влияние на наркотични вещества.

Мъжът не се подчинил на подадените му светлинни и звукови сигнали, увеличил скоростта и направил опит да  избяга и укрие, като по време на движението си предизвиквал ПТП със случаен участник в движението.  Автомобилът на нарушителя на реда е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

След незабавни оперативно-издирвателни действия на служителите на реда е установен и задържан в близост до управлявания от него автомобил, паркиран в Цветния квартал.

При извършените процесуално- следствени  действия в обитаваното от него жилище криминалисти от ОДМВР Варна са намерили и иззели: електронна везна с остатъци от зелена тревиста маса, полиетиленови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество и пластмасова кутия, също с бяло прахообразно вещество.

На мъжа са съставени акт за предизвикано ПТП; акт за неподчинение на подаден от контролните органи сигнал за спиране; акт за управление на МПС, като е лишен от това му право и са свалени номерата на превозното средство, с което е извършил нарушенията и е задържан за срок до 24 часа.

По случая са образувани две досъдебни производства и са докладвани на прокуратурата.

Пробите му за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Установено е, че лицето няма книжка и има влязла присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

„В обитаваното от него жилище са открити зелена тревиста маса, електронна везна, прахообразни вещества.

Коментари

Иван ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна